Acronis True Image 2011 – backup si restaurare sistem

Bun venit la whmsonic.ro ! In acest tutorial video doresc sa va arat cum se face backup si restaure la sistemul de operare (valabil pentru Windows XP, Vista si Windows 7). Cea mai remarcata solutie de acest gen este Acronis True Image, in acest caz voi folosi versiunea 2011. Programul este unul comercial dar in acelasi timp foarte bun cu o interfata grafica foarte prietenoasa. In acest tutorial ma voi folosi de un Live CD bootabil a carui imagine ISO am pus-o si pentru voi la download. Aceasta imagine de CD o veti inscriptiona pe un CD dupa care va puteti folosi de ea pentru a va crea backup-ul, respectiv pentru a va restaura sistemul de operare Windows. Daca nu stiti cum se inscriptioneaza o imagine de CD puteti urmari un tutorial video pe aceasta tema pe care il puteti gasi tastand inscriptionare imagine de cd in casuta de cautare din dreapta sus a site-ului. De altfel tot prin aceasta metoda puteti gasi si tutorialul de instalare a Windows XP unde puteti vedea cum se fac setarile in BIOS pentru a boota de pe CD. Este necesar sa va faceti backup la sistemul de operare atunci cand ati instalat toate cele necesare pentru buna lui functionare (driverele, solutiile antivius, programele preferate etc). In timp dupa o lunga functionare pot aparea diferite erori in sistem, se poate misca din ce in ce mai greu, de aceea restaurarea sistemului va poate scuti de o noua instalare a sistemului, driverelor si programelor care pot dura ore bune in multe cazuri, in timp ce restaurarea sistemului dureaza in medie 15 minute. Arhiva de backup creata cu Acronis True Image 2011 va avea extensia tib, arhiva pe care o veti salva pe alta partitie decat aceea pe care se afla sistemul de operare. Este bine de asemenea sa o copiati si pe alte surse de stocare (HDD-uri externe).

Descarca Acronis True Image 2011 de AICI

Descarca imaginea bootabila de CD Full de AICI

Distribuie cu
  •  
  •  
  •  
(Vizitat de 434 ori, 1 vizite azi)

7 comments

  1. Salut.Am descarcat imaginea bootabila de cd, dar e in format .rar si am si dezarhivat-o, dar nu e nici un fisier .iso inauntru.Poti sa ma ajuti te rog?

  2. Este acolo ! Nu e niciun fisier .rar ! Dai click pe linkul de descarcare si astepti 5 secunde dupa care sus in dreapta iti apare SKIP AD sau SARI PESTE pe care vei da click si iti va aparea imaginea .iso pentru a o salva !

  3. Imaginea bootabila pe care o descarcam este gratis, sau trebuie sa platim?

  4. tutorialul ma ajutat mult ….

  5. Imaginea de CD este gratuita. Nu trebuie sa platesti.

  6. nu stiu ce program ai dar nu pot sa il dau jos decit ISO file. cum pot sa il dau jos ? ajutama te rog

  7. @Chirac Adrian-eugen: Este chiar un fisier ISO care trebuie inscriptionat pe un CD dupa care butezi de pe el pentru a face backup-ul, respectiv pentru a restaura sistemul de operare. Daca nu sti cum sa incriptionezi o imagine de CD pe un cd, urmareste tutorialul DE AICI ! Daca vrei programul instalabil pe calculator, il poti descarca de mai sus, deasupra de imaginea ISO unde am actualizat eu link-ul pentru noua versiune de Acronis True Image 2013.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Spatiile marcate cu stelute sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>