Bun venit la whmsonic.ro ! In acest tutorial tin sa va arat cum se face conexiunea de tip PPPoE (fibra optica) cum ar fi de exemplu RDS. Pentru acest lucru trebuie sa va ajutati de contractul pe care il aveti cu providerul unde se regasesc userul si parola care vin introduse in casutele aferente.
Pentru Windows XP se va proceda in felul urmator:
Start – All Programs – Accesories – Communications – New Connection Wizard
-se va deschide o fereastra dupa care vom da click pe Next
-vom lasa bifata prima optiune (Connect to the Internet) si vom da click pe Next
-in fereastra urmatoare vom bifa a doua optiune (Set up my connection manually) si click pe Next
-in fereastra urmatoare vom bifa a doua optiune (Connect using a broadband that requires a user name and password) si click pe Next
-in urmatoarea fereastra vom introduce denumirea conexiunii (de exemplu RDS) si vom da click pe Next
– in noua fereastra vom avea 3 casute unde vom introduce la User name userul care se regaseste in contract iar in urmatoarele casute de mai jos vom introduce parola care de asemenea se regaseste in contract si vom da click pe Next
– in fereastra urmatoare vom bifa Add a shortcut to this connection to my desktop pentru a ne face o scurtatura pe desktop.
– vom da dublu click pe acea scurtatura de pe desktop iar in fereastra care ni se va deschide vom intra la Properties – Options unde vom debifa a doua casuta de sus (Prompt for name and password, certificate, etc) pentru a nu mai introduce parola de fiecare data cand dorim sa ne conectam.
– vom da click pe OK si conexiunea la internet se va realiza.
Imaginile fac cat 1000 de cuvinte asa ca va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos pentru a intelege mai bine. Vizionare placuta !