Bun venit la whmsonic.ro ! In acest tutorial video va voi arata cum se instaleaza sistemul de operare Ubuntu Linux versiunea 10.10. De retinut este faptul ca o data la 6 luni apare cate o noua versiune de Ubuntu. In cazul de fata va voi arata cum se instaleaza Ubuntu Linux pentru a face dual boot cu sistemul de operare Windows XP. Voi puteti realiza un dual boot si intre Vista sau Windows 7 si Ubuntu. Foarte important de asemenea este de retinut faptul ca pentru a putea realiza dual boot intre Windows si Ubuntu, mai intai se instaleaza sistemul de operare de Windows dupa care urmeaza Ubuntu, ce va veni instalat pe o partitie de tipul ext3 sau ext4 (partitie invizibila cand va aflati pe Windows). Din partitia de tipul ext3 sau ext4 se va mai extrage dublul memoriei RAM a calculatorulul vostru, partitie pe care o veti face de tip Swap rezervata memoriei RAM. Daca aveti o memorie minima de 4 GB de RAM, nu mai este necesar sa creati partitia de Swap. Partitia de tipul ext3 sau ext4 o puteti crea direct cu CD-ul de Ubuntu sau cu EASEUS Partition Master Home, soft despre care avem si un tutorial pe acest site. Ubuntu Linux este un sistem absolut gratuit care va pune la dispozitie programe gratuite ca alternative pentru programele de Windows. Promisiunea echipei Ubuntu este aceea ca acest sistem de operare va fi mereu gratuit. Pentru instalare aveti evident nevoie de un CD cu acest sistem de operare pe care il puteti obtine foarte usor descarcand imaginea ISO si inscriptionand-o pe un CD gol. Daca nu stiti cum se inscriptioneaza o imagine de CD, cautati tutorialul in casuta de cautare din dreapta sus de pe acest site tastand imagine de cd si cu siguranta veti gasi tutorialul. Ubuntu are suport si pentru limba romana iar majoritatea programelor pentru Ubuntu le puteti gasi in Centrul Software Ubuntu din meniul acestui sistem de operare.
Ubuntu include peste 16 000 pachete software, dar cele necesare pentru instalarea de baza necesita mai putin de un CD.
Ce inseamna Ubuntu ?
Ubuntu” este un cuvant vechi african, insemnand „umanitate catre ceilalti (semenii nostri)”. Ubuntu se mai poate traduce si prin „eu sunt ceea ce sunt datorita a ceea ce suntem noi toti”. Distributia Ubuntu Linux este bazata pe Debian si aduce spiritul Ubuntu în lumea software-ului.

Descarca versiunea Desktop de Ubuntu Linux de AICI

Va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos pentru a intelege cat mai bine cum se instaleaza Ubuntu Linux pas cu pas. Vizionare Placuta !