Instalarea sistemului de operare Windows 7 Enterprise

Bun venit la whmsonic.ro ! In acest tutorial video vom invata cum se instaleaza Windows 7 Enterprise. Toate versiunile de Windows 7 practic au acelasi mod de instalare. Instalarea sistemului de operare Windows 7 pot sa spun ca este o instalare mai usoara decat instalarea sistemului de operare Windows XP, foarte asemanatoare cu instalarea sistemului Windows Vista. Dupa cum este normal, pentru a proceda la instalarea acestui sistem de operare, trebuie mai intai sa detineti un DVD cu sistemul de operare Windows 7 si sa bootati de pe el. Pentru a boota de pe DVD faceti setarile din Bios la fel cum v-am prezentat in tutorialul de instalare al sistemului de operare Windows XP. Daca aveti instalat deja Windows XP sau Windows Vista, puteti sa nu renuntati definitiv la acestea, instalarea sistemului de operere Windows 7 urmand a fi facuta pe o alta partitie goala, astfel realizandu-se un dual boot (la pornirea calculatorului aveti posibilitatea de a alege intre cele 2 sisteme de operare). Inainte de a va apuca de instalare trebuie sa tineti cont de cerintele minime cerute de acest sistem de operare pentru calculatorul pe care urmeaza a fi instalat si anume:

– procesor 1GHz (32 bit sau 64 bit)

– memorie: 1 GB(32bit)/2 GB(64bit)

– spatiu pe hard disk: 16 GB(32-bit) / 20 GB(64-bit)

– placa video: 128 MB (cu suport DirectX 9 pentru interfata Aero)

Windows 7 se poate instala si fara a detine o licenta, putand sa va bucurati de functionalitatea lui pe o perioada de 90 de zile, dupa care aceasta perioada se poate prelungi prin functia rearm, dar aceasta este o alta poveste. Imediat dupa instalare, aveti la dispozitie 10 zile pentru a-l activa cu o licenta cumparata, sau online cu o licenta valida de 90 de zile. Daca in cele 10 zile nu ati nu ati procedat la activarea lui, sistemul vi se va inchide o data la o ora de functionare, acelasi lucru intamplandu-se si in cazul depasirii perioadei de 90 de zile. Windows 7 Enterprise este o versiune full, personal eu nu gasesc diferente intre aceasta si Windows Ultimate. Versiunea Enterprise a fost pusa la descarcare gratuit de catre compania Microsoft imediat dupa lansarea oficiala a lui Windows 7. Data limita pana cand se poate descarca a fost anuntata ca fiind 31 decembrie 2010. Daca in caz ca nu s-a hotarat prelungirea acestei date, eu voi face tot posibilul sa va ofer un link alternativ pentru a-l descarca.

Linkul direct de descarcare a Windows 7 Enterprise este linia de mai jos pe care o veti copia si o veti lipi direct in browser pe bara de adrese dupa care veti da ENTER si astfel vi se va deschide fereastra cu imaginea de CD a Windows 7 Enterprise pe care o veti descarca si o veti arde pe un DVD gol.

http://wb.dlservice.microsoft.com/dl/download/release/Win7/3/b/a/3bac7d87-8ad2-4b7a-87b3-def36aee35fa/7600.16385.090713-1255_x86fre_enterprise_en-us_EVAL_Eval_Enterprise-GRMCENEVAL_EN_DVD.iso?lcid=1033

Va invit sa vizionati mai jos, pasii care trebuiesc facuti pentru instalarea sistemului de operare Windows 7. Nu uitati sa postati intrebarile si parerile voastre la rubrica de comentarii din josul acestei pagini ! Va doresc vizionare placuta !

Distribuie cu
  •  
  •  
  •  
(Vizitat de 134 ori, 1 vizite azi)

4 comments

  1. deci imaginea asta a win trebuie doar arsa pe un dvd gol….si asta e tot?…e bootabila???…am facut si eu o imagine iso dar nu mi-a mers….

  2. Deschide acea imagine cu ImgBurn, PowerISO sau orice alt soft care inscriptioneaza imagini de CD . Dupa ce o inscriptionezi acel DVD va deveni butabil pentru ca imaginea ISO este butabila. Acum pentru a buta de pe dvd alege si tu calea de butare din BIOS asa cum it este explicat in tutorialul de in stalare al sistemului de operara Windows XP !

  3. este varianta pe 32 bit sau pe 64?

  4. Este varianta pe 32 biti.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Spatiile marcate cu stelute sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>