Software-ul LibreOffice este dezvoltat de catre utilizatori, la fel ca tine, care cred in principiile de software liber si in inpartasirea muncii lor cu lumea intr-un mod non-restrictiv. La baza acestor principii este promisiunea de software de o calitate mai buna, extrem de fiabila si sigura, care va ofera o mai mare flexibilitate la cost zero. Dincolo de aceasta, factorul de conducere din spatele comunitatii este de alegere personala si de transparenta, ceea ce se traduce, practic, in compatibilitate mai larga, de utilitate si de deblocare a ideii de a folosi doar un singur produs .
Libre Office este o suita office care poate inlocui cu succes aplicatiile de acest gen care in schimb sunt contra cost. Dam aici exemplu Microsoft Office.
Cerintele de sistem pentru ca instalarea sa fie suportata sunt:
Pentru Windows:

  • Sisteme de operare: Microsoft Windows 2000 (Service Pack 4 sau mai mult), XP, Vista, sau Windows 7;
  • PC-uri compatibile Pentium (Pentium III, Athlon sau cele mai recente sisteme recomandat);
  • 256 Mb RAM (512 Mb RAM recomandat);
  • Mai mult de 1.5 Gb spatiu liber pe hard disk;
  • Rezolutie minima 1024×768 (recomandata rezolutie mai mare)

Fiind un soft liber, bineinteles ca acesta se poate instala si pe alte sisteme de operare cum ar fi MacOS sau Linux. Deja pe cele mai recente versiuni de sisteme de operare bazate pe Linux vin preinstalate, ca dovada ca i se acorda o importanta si o incredere deosebita. Dupa instalare puteti alege si interfata in limba romana al programului. Pentru aceasta deschideti softul si intrati la Tools-Options-Language Settings-Languages si la User Interface selectati Romanian. Apasati OK dupa care inchideti si redeschideti aplicatia pentru a va aparea interfata in limba romana.

Instalarea este una simpla ca orice soft.

Urmariti mai jos in cateva imagini pasii parcursi la instalarea programului LibreOffice !